THERE IS NO SUCH THING AS TOO MUCH COSMETICS

2.3.2012

Niksinurkka - Hiukset

Eikö ole varaa kalliisiin ihmevoiteisiin? Kaipaatko pika-apua _nyt_heti? Tässäpä muutama halpa niksi hiusten,- kasvojen, ja kynsienhoitoon. ;-)

Aloitetaan ylhäältä, eli ensimmäisenä hiukset! 

Itellä ei oo ikinä ollu sen kummempia ongelmia hiusten kanssa, mitä nyt pientä kuivumista aina värinpoiston yhteyksissä on tullu, mutta se on lähteny tehokkaasti öljyhoidoilla yms. :) Ja tietysti se, että hiukseni eivät kasva. Kadun syvästi sitä päivää kun 7lk halusin kapinoida ja vedin sellaiset n. puoleenselkään asti ulottuvat hiukset niskapituisiksi. Sen jälkeen ei paljon olkapäiden yli pituus ole mennyt. :-( Mutta, seuraavat vinkit(/faktat) ovat itse todettuja, toisten suusta kuultuja ja netin kautta löydettyjä.

+ Ensinnäkin, syö terveellisesti ja liiku ulkona. Hiusten lähtö voi olla merkkinä raudan tai sinkin puutteesta.

+ Hiero päänahkaasi hellästi. Se vilkastuttaa verenkiertoa (päänahassa, tietysti) mikä auttaa hiusten hyvinvointiin. Älä kuitenkaan hiero päänahkaasi jos se on punainen/tulehtunut.

+ Nauti vehnäalkioöljyä päivittäin, se lisää hiusten kiiltoa.

+ Muista suojata hiukset. Pipo päähän pakkasella, pyyhe suojaksi saunassa, lämpösuoja hiuksia käsitellessä jne jne. ;)

+ Hiusten oikeanlainen pesu on kaiken a ja o! Päivittäinen shampoopesu hiuksille aiheuttaa sen että hiukset rasvoittuu tosi herkästi.

+ Jos et kerkeä suihkuun, ja kuivashampoo on sopivasti loppu, hieraise vähän perunajauhoja hiuksiin ja pöyhi puhtaus hiuksiiksi. Tai laita pipo. ;)

+ Hunajaa lisäämällä huonon hoitoaineen tai tehohoidon sekaan tulee siitäkin loistotuote. :)


Ja koska me kaikki rakastamme erilaisia naamioita, niin tässä alla muutama...

Kosteuttava ja hoitava naamio

2 rkl manteliöljyä
1 tl hunajaa
1 munankeltuainen

Sekoota ensin manteliöljy ja hunaja, sen jälkeen lisää lopuksi munankeltuainen ja vatkaa tasaiseksi massaksi. Levitä hieroen hiuksiin ja hiuspohjaan. Laita seuraavaksi muovipussi tai suihkumyssy hiusten suojaksi. Laita vielä siihen päälle mahd. lämmin pyyhe ja anna vaikuttaa puoli tuntia. Pesaise vielä shampoolla.

 Kiiltoa ja pehmeyttä tuova naamio

1 rkl hunajaa
3 rkl hoitoainetta(esim. markettihoitsikka)
2 tl oliiviöljyä
2 tl luonnonjugurttia

Sekoita ainekset ja laita kosteisiin hiuksiin. Peitä suihkulakilla/hedelmäpussilla/milläs tykkäät, siihen päälle vielä villamyssy ja anna olla yön yli. Aamulla huuhtele seos pois, heitä hoitoaineet hetkeksi päähän ja pese.


Nokkos-sipulihuuhde

1 pieni sipuli
3 rkl kuivattua nokkosenlehteä

Leikkaa sipuli kuutioiksi ja murskaa nokkosenlehdet. Laita kaikki aineet isoon kulhoon ja kaada päälle sen verran kuumaa vettä, että ne peittyvät. Anna imeytyä n. puoli tuntia, siivilöi neste ja laita se jääkaappiin. Seos on paras käyttää tuoreena kunhan se on viilentynyt jääkaapissa. Pese hiukset normaalisti ja käytä huuhdetta ennen viimeistä huuhtelua.

Jojoba-vaniljahoitoaine
 
2 rkl jojobaöljyä
2 tl oliiviöljyä (tai aprikoosinkiviöljyä)
1 vaniljatanko

Sekoita öljyt purkissa, laita vaniljatanko sekaan ja anna imeytyä ainakin kolmen päivän ajan. Älä säilytä tätä ainetta jääkaapissa, sillä jojobaöljy jähmettyy. Tätä hoitsikkaa voi pitää vaikka yön yli kunhan suojaa hiukset esim. vanhalla t-paidalla. Levitä hoitoa latvoihin tai kaikkialle hiuksiin, mikäli hiuksesi ovat hyvin kuivat. Anna vaikuttaa ainakin tunnin ajan jonka jälkeen pese ja hoida hiukset normaalisti. 

-----------------------


Olinko vähän nolo. :D Tilasin LoveIt iltä BH Cosmetics 120 Color Palette 1st Editionion ja merkkasin toimitusosoitteeksi sähköpostiosoitteen. Laita siinä sitte selvittävä sähköposti että lähettäkää ihan kotia asti. ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anu kiittää ja kumartaa. ♥